Gulvafslibning er vejen til at få et smukt og slidstærkt gulv

Gulvafslibning er mange ting, blandt andet lægning af nye gulve samt opfriskning af gamle og slidte gulvbelægninger. Der findes mange forskellige typer af gulve, som hver især kan forbedres og friskes op på hver sin måde. Der er hårde og bløde gulvbelægninger som hver især har sine egenskaber og særegne måde at blive opfrisket på. Marmor, beton, klinker, fliser og natursten er blot nogle af de hårde typer af gulvbelægning. Af bløde kendes gulvtæpper, linoleum, vinyl og trægulve. Vi har i mange år været et velrenomeret gulvfirma med ekspertise indenfor netop træ og trægulve.

Gulvarbejde med gulvafslibning

Trægulve, som en af de eneste former for gulvbelægning der kan friskes op igen og igen og samtidig blive som ny. Her kan en gulvmand, en såkaldt gulvsliber, fjerne den gamle belægning på gulvet så der kan påføres en ny, smuk og slidstærk gulvbehandling. Træ er et vidunderligt materiale at arbejde med og passer fortrindeligt som gulvbelægning i enhver bolig. Der findes mange forskellige gulvtyper indenfor træ, som er delt op i 3 forskellige hovedkategorier:

Gulvafslibning, gulvafhøvling samt gulvbehandling med lak, lud, sæbe, voks eller noget andet.

  • Plankegulve
  • Parketgulve
  • Lamelgulve

Disse kan så igen inddeles i bræddegulve, sildebensparket, stavparket, rudeparket og mange andre ting. Uanset hvilken gulvtype det er, så kan et trægulv altid afslibes og i ekstreme tilfælde afhøvles.

Gulvafhøvling eller gulvafslibning

Et gulvarbejde starter altid ud med en gulvvurdering og et gulvtjek når det handler om træ og trægulve. Her vurderes det om gulvet i det hele taget kan afslibes og opfriskes så det lever op til kundens forventninger til et nyrenoveret trægulv. Heldigvis kan et trægulv næsten altid forbedres og forskønnes med simple og enkle midler.

Gulvafslibning, let og enkelt

Gulvafslibning er en hurtig og let proces for en erfaren og professionel gulvmand, – en gulvmand som højest sandsynligt ikke laver andet en afslibning af trægulve fra tidlig morgen til sent aften. Det er straks noget andet når folk binder an med hjemmegjort gulvafslibning og gør-det-selv gulvarbejde. Her kan det hurtigt gå galt hvor en erfaren gulvmand må rette op på de skader det måtte give. Erfaring, viden og forståelse for hvordan en gulvafslibning skal gribes samt hvordan træ og gulvet reagerer på forskellige bearbejdningsmetoder er vigtig at vide. En gulvafslibning kan være udført nok så flot, men når den afsluttende gulvbehandling påføres gulvoverflade, kan man se alle de fejl der er blevet gjort op i gennem de enkelte afslibningprocesser. Dette kunne være undgået ved at have benyttet et professionelt gulvfirma eller gulvmand fra starten.

Hvad er en gulvafslibning?

En gulvafslibning er en proces til at forny gamle trægulve. Her benyttes en gulvsliber som ved hjælp af sandpapir og en række afslibningsprocesser fjerner den nuværende gulvbehandling. Når gulvet står trærent, kan det påføres en ny overfladebehandling til at forskønne og forstærke trægulvet. Herefter vil du som kunde have et smukt trægulv der er slidstærkt og som vil holde mange år ud i fremtiden.

Mange muligheder for en ny gulvoverflade

Når træet og trægulvet er afslebet vil det stå med en ubehandlet og sårbar overflade som uden en beskyttende behandling forholdsvis hurtig vil forgå. Især når det er et trægulv, vil daglig slid og brug hurtigt gøre træet grimt og slidt og dermed uegnet som gulvbelægning. Kun en smuk og slidstærk gulvbelægning er velegnet i en bolig hvor der skal skabet harmoni og et betydeligt velvære for hjemmets beboere. Alt dette kan vi hjælpe dig med som en del af en god gulvservice.

Faglig gulvrådgvning og vejledning

Vi rådgiver og vejleder om de mange muligheder og tager naturligvis udgangspunkt i dine ønsker, forventninger og behov til en overflade som harmonerer med din personlige stil og bolig. Mulighederne er mange, hvor det næsten kun er fantasien der sætter grænser. Ønsker du et mørkt, lyse eller måske blank eller rustik overflade? Så kan vi være dig behjælpelig. Det eneste du skal gøre er, at kontakte os for en snak om dit trægulv og fortælle os om dine drømme til en ny gulvoverflade. Alt henvendelse er gratis og helt uforpligtende, så kontakt os gerne i dag, og du er godt på vej.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: +1 (from 1 vote)
Gulvafslibning er vejen til at få et smukt og slidstærkt gulv, 10.0 out of 10 based on 2 ratings