Gulvbehandling kan give en overflade efter ønske

Gulvbehandling er nødvendighed for at skabe en smuk og slidstærk overflade. Her findes der mange muligheder for farver, overfladestruktur, glans med mere. Ja, det er næsten kun fantasien der sætter grænser.

Gulvbehandling med lak og lakering

Lak kan fornyes eller forbedres ved at påføre et nyt lag lak ovenpå det gamle. Det betinger dog at man ved hvilken laktype som gulvet oprindeligt har fået, og at den gamle lak er neutraliseret og forberedt at kunne påføre en ny ditto. Et lakeret trægulv vaskes i et ph-neutralt universal rengøringmiddel og kan afslibes og herefter kan træet påføres en hvilken som helst gulvbehandling.

Gulvbehandling med olie og oliebehandling

Gulvbehandling med olie, lud, lak, sæbe, voks eller noget helt andet. Her på billedet ses et lakeret trægulv i sildebensparketOlie og oliebehandling af trægulve er en særdeles populær og god form for overfladebehandling. Her mættes træet med en hærdende gulvolie, modsat lak som forsegler gulvoverfalden. Et trægulv der er oliebehandlet skal vaskes med et gulvsæbe som er beregnet til træ. Idag er det let og enkelt, idet man kan benytte en såkaldt 3-i-en gulvsæbe som rengør gulvet men samtidig plejer og vedligeholder det. Her er nogle vaskeaktive stoffer som rengøre og træet i dybden samt en lille smule kokosolie som plejer og re-olierer gulvet i samme arbejdsgang. Dette er en 3-i-en løsning som har gjort at olie til overfladebehandling af trægulve er blevet en særdeles populær løsning. I gamle dage hvor dette 3-i-én rengøringsmiddel ikke var opfundet benyttede man en tyktflydende gulvsæbe til gulvvask, hvilket gjorde at olien, stille og roligt, fjernede olien fra trægulvet. Dette gjorde at træet tørrede ud og begyndte at sprække. Et udtørret trægulv kan være meget svært at have med at gøre med hensyn til daglig rengøring og pleje. Derfor er det vigtig at gulvvedligeholdelsen gribes an på rette måde.

Lud og ludbehandling er en god gulvbehandling

Lud gør at træ ikke gulner og tager farve som følge af de naturlige pigmenter som er i træets ved. Her vedligeholdes gulvet blot ved en gulvvask og en såkaldt sæbebehandling. Ved sæbebehandling forstås en gulvvask med en tyktflydende gulvsæbe hvor træet løbende mættes. Sæben trænger ned i træet og danner med tiden en meget slidstærk overflade som er smudsafvisende samt let at rengøre og vedligeholdelde. Et ludbehandlet gulv kan dog påføres en lak eller olie til at skabe en slidstærk overflade som er smudsafvisende samt let at rengøre og vedligeholde.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)
Gulvbehandling kan give en overflade efter ønske, 10.0 out of 10 based on 1 rating