Gulvvedligeholdelse giver slidstyrke og en smuk overflade

Gulvvedligeholdelse er mange ting og en nødvendighed uanset hvilken form for gulv og gulvbelægning man har i virksomheden eller i hjemmet. Man kan gøre en hel række ting selv for at vedligeholde sit gulv, og ofte er det muligt at pleje og vedligeholde det ved almindelig rengøring og gulvvask. Det kommer helt og holdent an på hvilken type af gulv og gulvbelægning man har, hvordan det skal gribes an på bedst mulig vis. Vi vil her i denne artikel komme anvisninger, tips og gode råd til gulvrengøring, gulvpleje samt gulvvedligeholdelse.

Gulvrengøring, gulvpleje og gulvvedligeholdelse

Hvilken gulvbelægning har du i din bolig? Hårde gulvbelægninger kræver ofte en anden gulvvedligeholdelse end de bløde. Det ser vi blandt andet ved beton, marmor og flise gulve som ofte blot kræve en almindelig rengøring med universal rengøringsmiddel for at have en optimal overflade. Uanset hvor bastant, hård og slidstærk overfladen er vil det kunne lade sig gøre at lave ridser og småhakker i gulvet. Selv stengulve og marmorgulve kan få mikroskopiske ridser som kan være ødelæggende for gulvoverfladen og skabe et mælkehvidt udseende.

Gulvvedligeholdelse med gulvrengøring, gulvpleje samt eventuelt en ny overfladebehandling.

Bløde gulvflader

Gulvtæpper, vinyl, linoleum og trægulve skal som udgangspunkt rengøres og vedligeholdes på en anden måde end de traditionelle føromtalte hårde gulvflader. Her må den daglige gulvrengøring tilpasses hver enkelt type gulvbelægning og dermed være en del af den løbende gulvvedligeholdelse. Vi har specialiseret os i en enkelt type gulvbelægning, nemlig træ og trægulve. Træ er et fantastisk naturens materiale, som modsat mange andre former for gulvbelægning kan friskes op igen og igen. Her er det hurtigt og let at fjerne den gamle gulvoverflade så der kan påføres en ny som opfrisker trægulvet. Her benyttes en gulvafslibning som fornemmeste vis skaber en ny gulvoverflade som er smuk og let kan tilpasses kundens ønsker, krav og drømme med hensyn til udseende og slidstyrke. Herunder også en tilpasning af gulvet med hensyn til gulvrengøring, gulvpleje samt gulvvedligeholdelse.

Gulvafslibning er gulvvedligeholdelse

En gulvafslibning kan udføres som gør-det-selv arbejde men mange vælger at benytte en professionel gulvmand eller gulvsliber som ved hvordan gulvarbejdet skal udføres. Næsten enhver større by har et gulvfirma eller en lokal gulvmand som kan hjælpe med gulvopgaven. Han benytter en stor gulvslibemaskine, som ved hjælp af sandpapir fjerner den gamle gulvbehandling. Vi benytter 5 forskellige typer af gulvslibemaskiner til en normal afslibning og gulvvedligeholdelse. En stor båndsliber som tager de store gulvflader samt en kantsliber som afsliber kanter. Endvidere benyttes en hjørnesliber til hjørner samt en polermaskine til mellemslibninger og efterpolering af gulvbehandlingen. Endelig er det vigtig at have en stor og kraftig industristøvsuger som måtte tage et støv som måtte komme. Alle gulvslibemaskiner har en støvfanger og en suger på slibemaskinen som opfanger 95 – 98% af alt støvet.

Gulvhandling og gulvvedligeholdelse

Vedligeholdelsen af et trægulv afhænger af gulvbehandlingstypen på gulvoverfladen. Jeg vil i det følgende komme ind på vedligeholdelsen af lak, lud og oliebehandling af trægulve. Lak og lakering er en god overfladebehandling som skal have en minimal vedligeholdelse. Her er det blot nødvendigt at gulvoverfladen er tilpasset til gulvenes brug, så gulvtypen og antallet af lak derpåføres, passer til gulvenes slid og brug. Spilder man på et lakeret trægulv kand et perle af samt let og enkelt tørres op. Man skal dog være opmærksom på ikke at benyttet for meget ved gulvvask. Dette gælder iøvrigt alle former for trægulve og overfladebehandlinger, at for meget vand kan ødelægge gulvet fatalt. Især ved gentagne og vedvarende påvirkninger af vand.

 

!

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)
Gulvvedligeholdelse giver slidstyrke og en smuk overflade, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *