Maling

Fuldmaling af gulve anvendes relativt sjældent, fordi træ looket dermed vil fordufte. Træ er et vidunderligt naturligt materiale, som klæder enhver bolig. Træ som gulv giver varme, hygge og behag. Denne indvirken vil dog fordufte ved overmaling. Det er bestemt ikke uvæsentligt hvordan et plankegulv males, så anvend altid en rigtig gulvsliber til maling af gulve.

Hvorfor male parket?

Maling er en stærk behandling som er fulddækkende. Derigennem kan åretegninger og strukturer ikke bedømmes, derimod opnår man med maling en heldækkende ensfarvet gulvoverflade. Maling kan være en fremragende gulvløsning til temmelig slidte parketgulve og plankegulve, der ikke tåler en afslibning eller afhøvling.

Typer gulvmaling?

Der benyttes typisk to slags gulvmaling, epoxy og alkyd. Begge malinger er ovenud slidstærke og benyttes ikke kun på plankegulve og parket, men også på beton i fabrikshaller og lagerhaller hvor der køre gaffeltrucks.

Maling
Maling

Hvorfor gulvmaling?

Ifald et plankegulv eller parketgulv er nyt eller nyslebet, vil gulvbehandling med maling være tåbelig. Fuldmaling anvendes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at dække over skader, herunder blank, halvblank, halvmat, silkemat, højglans. Et malet gulv er let at vedligholde, smudsafvisende og rengøringvenlig.

Forarbejde inden malerarbejdet

Plankegulv eller parketgulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste støv, snavs, smuds og fedt vil skabe problemer.

Hvordan plejes og vedligeholdes et malet parket?

Såfremt malingen viser tegn på brug, kan det males påny. Er malingen slidt igennem gulvbehandlingen til rent træ, er det muligt at pletmale uden afslibning af hele overfladen. Vedligeholdelse, rengøring og pleje er nemt ligesom på et lakbehandlet parket. Ved rengøring foretages får du et rent parket eller  gulv hurtigt og let, hvilket selvfølgelig er populært hos børnefamilier.

Er der mulighed for farvevalg?

Gulvmaling udføres ofte i en hvid farve, men det er også muligt at tone malingen til en mørk kulør. Et malet parketgulv eller plankegulv kan også påmales kanter og border.

Ring eller skriv gerne til os for en snak om muligheder for dit parketgulv eller plankegulv.

 

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *