Trappeslibning

Trappeslibning og pudsning af trappetrin gennemføres normalt når der udføres afslibning af trægulve. Ligesom ved gulvafslibning kan trapper med trætrin afslibes og blive ligesom som nye igen.

Trappeslibning

Hvad koster en trappslibning

Trappeslibning er mere ressourcekrævende pr. kvm end gulvafslibning  og derfor udregnes prisen pr. trappetrin og ikke pr. kvm. Der anvendes diverse teknikker til afslibning af trapper afhængig af trappetypen. Her skelnes almindeligvis mellem:

  • Indendørs trapper
  • En trappeopgang
  • U trappe
  • Trapper behandlet med fernis.

Hvor udføres trappeslibning?

Alle typer trapper i træ kan tåle en afslibning. Trappeforkanten samt den horisontale trædeflade afslibes, og altså ikke gelænder, mellemstykker, gerichter og sidestykker med videre.

Afslibning af trappetrin

En indvendig trappe er trapper i en normal bolig, såsom lejlighed eller villa. Hvor til gengæld en trappegang er betegnelsen for trapper i en etageejendom. Trapper, der tidligere har været overfladebehandlet med fernis må renoveres med rekvisitter, specialmaskiner og udstyr.

Afslibning af trapper

Afslibning af trapper udføres med en mindre pudsemaskine, og efter helt samme procedure som ved gulvafslibning  Afslibningen foretages som ved en almindelig fuldslibning af parketgulve:

  • Grovslibning
  • Mellemslibning
  • Finslibning
  • Let slibning
  • Polering

Trapper afslibes 4 – 5 gange afhængig af trædefladens karakter. Der startes ud med en grovslibning og det grove sandpapir, for at fjerne den eksisterende overfladebehandling. Herpå afslibes der med finere og finere kornstørrelser, indtil finishen er i orden.

Støv og trappeslibning?

Afslibning af trappe støver en hel del end en almindelig gulvslibning. Det skyldes at der bruges små håndholdte maskiner, med lille sugekapacitet. slibningen afsluttes med støvsugning af alle vandrette overflader, hvorfor udslippet af støv vil bære ganske lidt.

Skal en trappe behandles?

Umiddelbart efter overfladeslibningen, må der behandles med en overfladebehandling. Her kan der vælges imellem olie, lak, lud med for eksempel hvidpigment. Hvid olie, hvid lud, og hvid lak er efterstræbte løsninger til enhver bolig. Gulvbehandlingen beskytter og skåner træet, og skaber en slidstærk overflade.

Hvad koster afslibning af trapper og trappeslibning?

Prisen på afslibning af trapper og trappeslibning afhænger af trappens størrelse og egenskab samt hvilken efterbehandlingsløsning der vælges. Få billig afslibning af trapper og trappetrin samt kort ventetid.

 

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *